Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη 18:00 - 20:00

Ιατρος

valiooulis_ioannis Ο χειρουργός παίδων ΒΑΛΙΟΥΛΗΣ Ιωάννης γεννήθηκε στις Σέρρες.
Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο του με το βαθμό 8 «λίαν καλώς».
Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και την υπηρεσία υπαίθρου ειδικεύθηκε στην Χειρουργική Παίδων και το 1993, μετά από εξετάσεις, έλαβε τον τίτλο του Χειρουργού Παίδων. Η εκπαίδευσή του ως χειρουργού παίδων κρίθηκε ικανοποιητική από το European Board of Pediatric Surgery.
Ακολούθως, επί ένα χρόνο μετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική Χειρουργικής Παίδων του Νοσοκομείου Νecker - Enfants Malades του Παρισιού.
Μετά την επιστροφή του από το Παρίσι και επί διετία, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής Χειρουργικής Παίδων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Τον Μάρτιο του 1995 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, εκπονήσας διδακτορική διατριβή με θέμα «Συμβολή στη μελέτη των ανωμαλιών της περιστροφής και προσφύσεως του μέσου εντέρου του εμβρύου».
Εν συνεχεία, συμμετέχοντας σε ανοικτή πανευρωπαϊκή προκήρυξη, κατέλαβε μια θέση λέκτορα (Chef de Clinique des Universités) και εργάσθηκε αρχικά επί δύο χρόνια στην Κλινική Χειρουργικής Παίδων του Πανεπιστημίου της Besançon (1996-1998), η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα Παιδοουρολογικά κέντρα της Γαλλίας και ακολούθως επί ένα έτος στην Κλινική Χειρουργικής Παίδων του Πανεπιστημίου του Poitiers (1998-1999) στη Γαλλία. Κατά το διάστημα αυτό, ασχολήθηκε ιδιαιτέρως και με την εκπαίδευση τόσο των φοιτητών, όσο και των ειδικευομένων ιατρών.
To 1997 παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα λαπαροσκοπικής χειρουργικής, στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου στη Γαλλία και αφού έδωσε εξετάσεις, έλαβε Δίπλωμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής.
Ο γιατρός επινόησε μία πρωτότυπη τεχνική λαπαροσκοπικής σκωληκοειδεκτομής σε παιδιά. Η τεχνική αυτή προτάθηκε ως βάση ενός διεθνούς πρωτοκόλλου για την θεραπεία της σκωληκοειδίτιδας στα παιδιά. H χρήση της μεθόδου αυτής επεκτάθηκε και στους ενήλικες. Η πρώτη λαπαροσκοπική επέμβαση σε νεογνό ηλικίας μόλις τριών ημερών, που έπασχε από διπλασιασμό εντέρου και η πρώτη περίπτωση λαπαροσκοπικής θεραπείας εγκολεασμού στην Ελλάδα, έγιναν από τον ίδιο.
Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων στον ελληνικό και διεθνή ιατρικό τύπο, με θέματα που αφορούν την Χειρουργική Παίδων. Συνέγραψε δύο βιβλία, μοναδικά στην ελληνικήβιβλιογραφία, το «ΥΓΡΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΡΕΨΗ, στον παιδοχειρουργικό ασθενή» και το «Υπερινσουλινισμοί νεογνού, βρέφους και παιδιού».
Είναι μέλος σημαντικών διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Πλην της Societé Française de Chirurgie Pédiatrique είναι μέλος της European Society for Paediatric Urology, της European Association for Endoscopic Surgery, της Society for Pediatric Urology, της European Association for Transluminal Surgery και της European Pediatric Surgeons’ Association (EUPSA).
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων τα έτη 2000-2002.
Είναι μέλος του Council of Healthcare Advisors του ερευνητικού οίκου Gehrson Lehrman Group της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ .
Γνωρίζει την αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα.
Μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία, αρχικά εργάσθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Θεσσαλονίκη.
Το 2014 εξελέγη λέκτορας της Χειρουργικής Παίδων στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής της Χειρουργικής Παίδων, παραλλήλως δε διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.

Σχετικά με Παθήσεις

Ενημερωθείτε για πιθανές παθήσεις, μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και τρόπους αντιμετώπισης

Κεφαλής και Τραχήλου

Ενημερωθείτε σχετικά με τις παθήσεις κεφαλής και τραχήλου.

Θώρακα και Διαφράγματος

Ενημερωθείτε σχετικά με τις παθήσεις θωρακα και διαφράγματος.

Κοιλιάς και Κοιλιακών Τοιχωμάτων

Ενημερωθείτε σχετικά με τις παθήσεις κοιλιάς και κοιλιακών τοιχωμάτων.

Ουροποιογεννητικού

Ενημερωθείτε σχετικά με τις παθήσεις ουροποιογεννητικού.